КОГАТО МЕРКУРИЙ Е РЕТРОГРАДЕН

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРЕДПРИЕМАМЕ

Мнозина говорят за ретроградния Меркурий, без изобщо да знаят какво предствлява тази констелация. Съществува предубеждението, че тя предизвиква страшно лоши, дори фатални неща. Истината е, че влиянието на ретроградния Меркурий е толкова мимолетно и слабо, че почти не се чувства в ежедневния живот.

Има обаче астролози, които смятат, че тази планетарна констелация оказва все пак някакво влияние. Ще ви зпозная с тяхното мнение. Не забравяйте обаче, че мненията са мнения, а не факти…

Съществува схващането, че планетата Меркурий в ретроградна фаза може да окаже влияние върху благосъстоянието ни. Има хора, които се интересуват от астрология и знаят какво да избягват, но други нямат никаква представа. Ето какво е добре да имаме предвид:

Планове за пътешествия

Тъй като пътуването се ръководи от технология и комуникация, а Меркурий е планетата, която „властва“ над тях, може да се сблъскаме с проблеми, ако планираме пътувания през този период. Вероятността да се сблъскаме със закъснения или отменени полети е голяма. Затова е препоръчително да отложим тези планове за по- късен период.

Новите проекти

Ако се намираме във фаза с повишена креативност във всяка област, която включва обмен на идеи, периодът на ретрограден Меркурий не е най-добрият, за да започнем нов проект.
Подобни идеи може да не се радват на най-добрата светлина, ако реализацията им се предвиди и няколко седмици преди и след тази фаза. Има риск те да бъдат отхвърлени или да се сблъскаме с технически затруднения при изпълнението им.

Важните решения

Заради нарушенията в комуникацията, които се очакват в периода на ретрограден Меркурий, може да се сблъскаме и с някои недоразумения в личния живот.
Има голяма вероятност да се затрудним и при взимането на важни решения относно проблемите ни.
Поради тези причини, най-добре е да оставим важните решения за периода след края на констелацията ретрограден Меркурий.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.

www.SuperAstro.net

Share