ПРИЧУДЛИВИ ПАРАНОРМАЛНИ ЯВЛЕНИЯ

ПРЕДМЕТИ, ОБЛАДАНИ ОТ ДЕМОНИ

През 70-те години на миналия век любяща майка купила парцалена кукла за своята дъщеря колежанка. Тя много харесала подаръка и го взела със себе си в общежитието. Много скоро започнали да се случват загадъчни неща. Момичето и нейната съквартирантка намирали куклата на странни места, без нито една от тях да я е оставяла там. Освен това попадали на накъсани парчета хартия и на някакви детински драсканици. Най-странно от всичко било, когато намерили куклата да стои изправена на краката си…

Изплашените момичета се свързали с парагност, който, извършвайки наблюдения, установил, че куклата е обладана от духа на младо момиче, починало в същия апартамент. Духът разказал на медиума, че харесва момичетата и иска да остане с тях. Девойките приели и заживели сред свръхестествени шеги и закачки, докато един ден не се появил приятелят на едно от момичетата и той бил нападнат през нощта от зловещата кукла. Отървавал се само с издрани гърди и торс…

След тази кървава случка момичетата се свързали с други екстрасенси – съпрузите Ед и Лорейн Уорън, които установили, че съвсем не става дума за духа на починало момиче, а за лъжлив демон, който се опитвал да се докопа до девойките, подчинявайки ги на волята си. Екстрасенсите поставили куклата в защитен стъклен буркан и я отнесли в музея си, където стои с надпис „особено обладана, не отваряй“.
Филмът „Заклинанието“ е заснет именно по този случай.

През 2001 година анонимен купувач поръчал от eBay картина на художника Бил Стоунхам, наречена „Ръцете ще му устоят“. Сега тази картина претендира да бъде едно от най-силно обсебените произведения на изкуството.

Картината изобразява момче и зловеща кукла, стоящи пред стъклена витрина с отпечатъци от ръце. Творбата е създадена през 1972 година за холивудския актьор Джон Марли. По-късно, преди да се озове в eBay е придобита от женена двойка от Калифорния. В интернет картината е пусната заедно с предупреждението за проблеми свързани с притежанието ѝ.

Според двойката, фигурите от картината се движeли, a понякога напускли платното! Всеки, който виждал образите на детето и куклата, изпитвал гадене и виене на свят. Малко дете, което погледнало към картината, избягало с писъци от стаята. Възрастните пък понякога усещали как невидими ръце ги докосват, бутат и дърпат.

В момента картината е собственост на галерия в Гранд Рапид, собствениците на която се свързали с художника ѝ за коментар. Бил Стоунхам бил изненадан да разбере, че картината му е предмет на паранормално разследване, но споменал, че първите двама човека, които били поканени да я погледнат за коментар, починали в рамките на една година след това.

Плантацията Мъртълс е може би една от най-обсебените къщи в САЩ. Тя води началото си от 1796 година, когато е построена върху древно индианско гробище. Според слуховете къщата на Мъртълс е била сцена на най-малко 10 убийства, а паранормалните събития са с почти ежедневен характер.

Една от най-загадъчните вещи в къщата е огледало, донесено в една от спалните през 1980 година. Посетители твърдят, че взирайки се в огледалото, са забелязвали силуетите на млада жена и дете, а понякога по стъклото оставали следи от детски ръце. Според легендата в тази стая Сара Уудруф и нейното дете били натровени до смърт. Роднините, неспазвайки традицията да закриват огледалата, когато има починал човек, обрекли духовете на двамата вечно да се скитат из паралелния свят, отразяван в огледалото…

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

Share