КРЪВ СЕ ЛЕЕ, КРЪВ!

ВАМПИРИТЕ МЕЖДУ НАС

Съществуват документирани случаи на така наречени вампири-убийци, като най-популярните от тях са тези:

 • „Вампирът от Монтлюел“ Мартин Дюмола е един от първите серийни убийци във Франция. С помощта на съпругата си Мариан той убива и опитва от кръвта на голям брой млади жени. Дюмола е екзекутиран на 8 март 1862 г.
 • В продължение на тригодишен период, започващ през 1894 г., един друг френски сериен убиец на име Жозеф Ваше изнасилва, убива и изкормва най-малко 11 момчета и момичета.
 • През 1872 г. „Вампирът от Бергамо“ Винченцо Вержени удушава и изкормва две жени. След ареста той си признава, че е изпитвал невероятна възбуда, захапвайки вратовете им и смучейки от кръвта им.
 • През 1872 г. , отново във Франция, един млад мъж на име Еузебиус Пайданел се предава на властите с признанието, че е убил седем души. Той обяснил, че е обсебен от кръвта и получавал оргазъм само като я види или помирише. Всичките му жертви били жестоко обезобразени.
 • Салваторе Агрон (16 г.) от Ню Йорк убива няколко души през 1959 г., облечен във вампирски костюм „а ла Бела Лугози“. Той заявил в съда, че е вампир и е екзекутиран за престъпленията си.
 • През 1960 г. аржентинецът Флоренсио Роке Фернандез е идентифициран от 15 жени, които заявяват на полицията, че той се е промъквал в спалните им през нощта, за да пие от кръвта им.
 • През 1969 г. в Полша Станислав Моджелйевски удушава с шал или с голи ръце седем жени и се опитва да убие още шест. Една от оцелелите му жертви, която се престорила на умряла по време на нападението, разказала на полицията, че той е пил от кръвта й. Самият той си признал, че обича вкуса на кръвта.
 • Отново в Полша през 1982 г. Хуан Колтрун е наречен „Вампирът от Подласки“, след като убива две от седемте си жертви на изнасилване и пие от кръвта им.
 • През 1992 г. в Санта Круз щата Калифорния Дебора Финч убива Брандън Макмайкълс. Тя го пробожда 27 пъти и се предполага, че е пила от кръвта му.
 • Четиридесетгодишният Рантао Антонио Сирило от Милано напада над 40 жени в период от седем години в края на 70-те. Той ги връзвал, изнасилвал ги и ги хапел по шията.
 • През 1985 г. Джон Кръчли отвлича една една жена и я държи като затворничка, за да източва и пие кръвта й. След ареста му се оказало, че той е пил кръв и от други хора в продължение на години.
 • Андрей Чикатило нарича сам себе си „грешка на природата“ и „луд звяр“, след като е арестуван за убийствата на повече от 50 души в бившия Съветски съюз. Той си признава, че е ял части от телата на жертвите си и е пил от кръвта им.
 • През 1991 г. 25-годишният Марсело де Андраде убива 14 млади момчета в Рио де Жанейро, като ги изнасилва и пие кръвта им, за да стане хубав като тях. Най-младата му жертва е на шест години.
 • Магдалена Солис участва в секс култ в Мексико, чието главно занимание е пиенето на кръв. Тя убеждава селяните в Йерба Буена, че е богиня и режисира кървави ритуали, които приключват с многобройни убийства. Когато слуховете за човешки жертвоприношения се разнасят извън селото, полицията идва и слага край на сектата.
 • През януари 1978 г. Ричърд Чейз става известен като Вампирът- убиец от Сакраменто след като в продължение на четири дни отнема живота на шестима . Преди този кървав гуляй той се опитва да инжектира във вените си кръв от зайци и попада в болницата заради странното си поведение. Персоналът в болницата му дава прякора „Дракула“.  Ричард смятал, че кръвта му се превръща в прах и че е преследван от някакъв нацистки престъпен синдикат. Той източвал кръвта на жертвите си, смесвал я с накълцаните им органи и изпивал този коктейл, за да попречи на собствената си кръв да се превърне на прах.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

www.SuperAstro.net

 

Share

2 коментара по “КРЪВ СЕ ЛЕЕ, КРЪВ!

 1. Илияна Райнова

  Фантастично! И доста страшно! Този блог си остава източник на свежа и ценна информация.