Архиви за категория Психология

СВРЪХЕСТЕСТВЕНИ ШАРЛАТАНИ

СЕСТРИТЕ ФОКС

Кейт, Маргарет и Леа Фокс минавали за водещи фигури на спиритизма през 19-ти век, като основната им квалификация за тази работа се състояла в наглата им мошеническа нагласа.

Двете по-млади сестри, Кейт и Маргарет, били само на 10 и 12 години, когато през 1848 година убедили глуповатите си родители, че могат да разговарят с домашен призрак, чрез система от почуквания и потропвания. Момичетата щракали под масата с пръстите на краката си и твърдели, че това са отговори на призованите от тях духове. Тази примитивна измама предизвиквала изумлението на всички глупаци, населявали съседните улици.
Прочети още

Share

ЕДИН ИЗТОЧЕН МЪДРЕЦ

ЛЕЧИТЕЛ И ДУХОВЕН НАСТАВНИК

Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.
Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си “Квантово лечение” е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:

1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт – внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство – решението е правилно.
Прочети още

Share

ЯРОСТ ПО ЗОДИАКА

КАКВО ВБЕСЯВА ОТДЕЛНИТЕ ЗОДИИ

Огнените зодии като Овен и Лъв са известни с бурния си, темпераментен нрав. Не само те обаче са склонни към гневни изблици. Всички зодиакални знаци си имат дразнители, които ги докарват до бяс.
Ето и накратко някои от нещата, които ядосват различните зодии най-много:

1. Овен

Препятствията и фалшивите хора

Хората от този знак са горди и самоуверени и ценят общуването с искрени и откровени личности. Те притежават специален радар за неискрените хора. Лицемерието наистина може да докара до лудост един истински Овен. Той приема това за обида към неговия интелект. Хората от тази зодия мразят да ги вземат за глупаци. Освен това един Овен няма търпение да преодолява препятствия, които го спират да осъществява плановете си. Всички неща, които го бавят и възпрепятстват го вбесяват.
Прочети още

Share

АСТРОЛОГИЯ И ПСИХОЛОГИЯ

С АСТРОЛОГИЯ СРЕЩУ СТРЕСА

Психолозите предлагат много варианти за помощ на хората, които са подложени на ежедневен стрес. Въпреки това, не всички методи и техники са приложими в обикновения живот.

Именно затова е добре да разберете кои от тях са най-подходящи за вашия зодиакален знак. Астрологията може да ви помогне да идентифицирате различните аспекти на личността си и да се опитате да „излекувате“ отрицателните си черти.

Ето и как да облекчите стреса и тревожността наполовина, базирано на вашата зодия:

Овен

Тези хора са склонни да преувеличават събитията в живота си. Това е особено вярно за тези, чийто живот е по-активен и забързан. По принцип те се справят с работата под напрежение, но понякога стават твърде раздразнителни, мрачни или дори агресивни именно заради стреса. Това е индикация, че човекът Овен трябва да си даде психическа и физическа почивка, за да не „прегори“. Хората от тази зодия могат да намалят стреса в живота си с физически дейности като ходене, бягане, градинарство, колоездене. Те трябва да се хранят и с по-успокояващи храни като сирене, пиле, тофу, ядки, тиквени семки и сусам и да пият и повече вода.
Прочети още

Share

РОЛЯТА НА ЛУНАТА В ОТДЕЛНИТЕ ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

ПЕРИСКОПЪТ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО

Заедно със слънчевата зодия и асцендента, положението на Луната е един от най-важните фактори във вашия личен хороскоп. Тя е свързана с вашите чувства, а освен това и с подсъзнанието.
Тя определя отношението ви към дома и семейството, към миналото и детството. Луната разкрива емоционалните ви нужди.
Това е знакът, в който се намира Луната в момента на вашето раждане.

Ако не знаете в кой зодиакален знак е разположен вашият лунен знак, можете да го проверите в специалната таблица, която ще намерите в моята е- книга „Луната като ключ към смисъла на живота“. Тази книга можете да си свалите НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО от моя сайт www.SuperAstro.net.

Ето какво разкрива за личността ви вашият лунен знак:

Луна в Овен

Вие сте емоционален и директен човек. Често реагирате импулсивно. Предпочитате да показвате любовта си чрез действия, а не чрез думи. Предизвикателствата не ви плашат, а ви държат жив. В непредвидими ситуации, родените с Луна в Овен ще проявяват всичките типични за този знак черти като безстрашие, упоритост, бързина на решенията. Луната в Овен ви кара да търсите непрескъснато емоционална подкрепа.
Прочети още

Share

БЕДНОСТТА КАТО СТРАДАНИЕ И МРАК

ИНТЕЛЕКТ И МИЗЕРИЯ

Преди много години Бърнард Шоу е написал нещо, което е в сила и до днес: „Злото, което трябва да атакуваме в нашия свят, се състои не в греха, алчността, монополите, пиенето, властта, демагогията или което и да е от плашилата, които реформаторите обвиняват, а чисто и просто в Бедността.“

Стивън Хокинг смята, че невежеството е най- голямата заплаха за човечеството. Работата е там обаче, че бедността е главната пречка за интелектуалното израстване на човека. Това сочат няколко актуални научни изследвания…
Прочети още

Share

СЪДБА ИЛИ ЖИТЕЙСКА СТРАТЕГИЯ

ПСИХОЛОГИЯ НА УСПЕХА

Хиляди нашенски неудачници търсят повече от четвърт век вината за своите беди извън себе си. Най- често те обвиняват държавата, в която живеем, за всички свои нещастия. Други пък смятат, че богатството се дължи само на късмет. Дългогодишният човешки опит обаче говори, че нещата не стоят точно така…

По какво се различават всъщност преуспелите от неудачниците?… Богатите от бедните?… Отговор ни дава финансовият експерт Том Корли, който в продължение на 5 години е следил навиците и поведението на 350 богати и бедни хора.
На сайта си той очертава няколко от разликите в навиците на богатите и бедните.

Ето ги и тях:
Прочети още

Share

ЧЕРЕН ПЕТЪК

МИТОВЕ И ФАКТИ

Петък 13-ти, наричан още “черен петък”, от незапомнени времена предизвиква у много хора неясното усещане на първичен страх.

Изследователи все още търсят корените на суеверията за “черния петък”. Съществуват няколко хипотези: на тайната вечеря присъствали общо 13 души – Исус и 12-те апостоли. И до днес у много народи съществува поверието 13 души да не сядат заедно на маса. Предателят Юда идва последен, тринадесети. Други припомнят, че Спасителят е разпънат именно в петък.
Прочети още

Share

БЪЛГАРСКАТА ТРАГЕДИЯ

ЗАЩО ЗАТЛЪСТЯХМЕ ПОГОЛОВНО?…

Вече 26 години нашите гламави журналисти ни убеждават, че сме бедни, ама много, много бедни. Да бе, да- ние сме толкова бедни, че сме на първо място по броя на затлъстелите в света. Ето какво казва по въпроса проф. Мермерски в едно свое интервю:

„… Преди дни излезе класация на дебелите нации. Според нея българите държим първенството по този показател в света, защо?

– Защото България се е превърнала в една шкембеджийница, в която всички готвят. Ами вижте телевизиите – готвят разни женици, артисти, певци, готвят манекенки. Мога да дам един милион примери – миналата неделя по БНР една журналистка каза следното (обърнете внимание!): взимате 700 г брашно, 350 г захар, 250 г мед и мая и правите този сладкиш. Можете ли да си представите каква взривоопасна по отношение на въглехидратите смес се получава. И всяка неделя тази жена ни облъчва от ефира с подобни безумия. Убийствено предаване!
Прочети още

Share

ПАПАТА НА МИСТИЧНАТА ЛИТЕРАТУРА

ЕДИН НЕОБИКНОВЕН ПИСАТЕЛ И МИСЛИТЕЛ

Карлос Сесар Салвадор Арана Кастанеда е американски писател, социолог и антрополог, определян като майстор на мистиката. Роден е в Перу през 1925 година, а по-късно емигрира в САЩ. Той учи в Лос Анджелис и защитава докторат по антропология.

Неговата сила са книгите с мистично съдържание, които се продават много добре. Кастанеда живее в САЩ и Мексико, като предимно твори в Лос Анджелис.
Прочети още

Share