Архиви за категория Здраве

ЕДИН ИЗТОЧЕН МЪДРЕЦ

ЛЕЧИТЕЛ И ДУХОВЕН НАСТАВНИК

Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.
Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си “Квантово лечение” е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:

1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт – внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство – решението е правилно.
Прочети още

Share

ИЗЦЕЛЕНИЕ ОТ ПРИРОДАТА

С МАРИХУАНА СРЕЩУ БЕЗСЪНИЕТО

Мащабно изследване доказва, че 80% от българите имат проблеми със съня. Такъв е процентът и на хората, които са подложени на огромен стрес. Това говрят данните от стрес теста, проведен през отминалата година. По-често жените имат проблем със съня и все по-често млади хора страдат от безсъние. По-засегнати от проблема са хората в големите градове.
Според специалистите, безсънието се отразява пагубно върху цялото здравословно състояние на организма. Сънотворните лекарства не са добър избор за борба с безсънието, тъй като имат редица странични ефекти, като единият от тях е и пристрастяването.
Прочети още

Share

МАРИХУАНАТА КАТО ЛЕКАРСТВО

ИСТИНАТА ЗА ВЪЛШЕБНОТО БИЛЕ

Под термина медицинска марихуана се разбира приложението на канабис и канабиноидни съединения за лечение на болестни състояния или облекчаване на техни симптоми. Канабисът се използва за намаляване на гаденето и повръщането при химиотерапия и при пациенти със СПИН, както и за лечение на болка и мускулни спазми.
Освен това медицинският канабис има няколко допълнителни благоприятни въздействия. Канабиноидите могат да се използват като стимуланти на апетита, антиеметици, спазмолитици и имат някои аналгетични свойства. Те могат да бъдат полезни за лечението на хронична, несвързана с раково заболяване болка.

Прочети още

Share

СИЛАТА НА МРАКА

ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ

Безгранична и страшна е българската простотия! В България все още се намират глупаци, които вярват, че с билки може да се излекува всичко. Дори и рак. На такива типове мой познат лекар пожелаваше да лепнат трипер, а сетне да се излекуват с билки. Да, дори и едно такова невинно заболяване не може да се излекува с билки.
Е да, ама простотията не ходи по говедата, тя ходи по… българите. Според тях Димков е бог, Дънов- велик учител, а Ванга пък е направо светица. Край, край нямат българските идиотщини! А истината е, че глупостта е майка на всички беди. Ето до какво води пословичната българска глупост…
Прочети още

Share

ТОЧКА НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО

ТАЙНИТЕ НА ИЗТОЧНАТА МЕДИЦИНА

Древната японска легенда гласи: един син научил от баща си за точките на дълголетие. Той ежедневно масажирал тези точки и преживял смъртта на няколко императора. Смята се, че това е един от най-старите методи за лечение на Изтока.
Къде се намират тези точки в нашето тяло? Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта си. Точката се намира между края на малкия и пръст към него в вдлъбнатина между костите.
Прочети още

Share

БЪЛГАРОУБИЙЦИ

ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ МРАТ ОТ СЪРЦЕ

Сърдечно-съдовите заболявания са най-големият причинител на смърт в света – със сериозна преднина те превъзхождат онкологичните заболявания, травматизма и войните. Всяка година сърдечните заболявания причиняват близо 1/3 от всички смъртни случаи на земята.

В Европа тези болести причиняват 47% от смъртността (52% при жените и 42% при мъжете). Основни проявления са коронарната болест на сърцето и инсултът. У нас процентът е още по-висок – над 60% от всички смъртни случаи се дължат на сърдечно-съдови заболявания. Каква е причината за това?…
Прочети още

Share

ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА

УБИЙСТВЕНИ ЗАНИМАНИЯ

Мнозина гледат Олимпиадата и не съзнават, че участват в едно нелепо, налудничаво шоу. Участват всъщност в гигантската измама, наречена спорт…

Бягането за здраве буквално съсипва организма, алармират специалисти. Джогингът в парка може да нанесе такива травми на организма, каквито се получават при тежка катастрофа. Ставите се износват, костите изтъняват, организмът се изтощава, а сърцето страда най-много и даже се смалява.
Противно на общоприетото схващане, че бягането по няколко километра всеки ден удължава живота, оказва се, че лекоатлетите определено не са сред най-дълголетните спортисти, даже обратното. Практикуващите изтощителния спорт рядко доживяват 70-ата си година в добро здраве.
Прочети още

Share

БЕДНОСТТА КАТО СТРАДАНИЕ И МРАК

ИНТЕЛЕКТ И МИЗЕРИЯ

Преди много години Бърнард Шоу е написал нещо, което е в сила и до днес: „Злото, което трябва да атакуваме в нашия свят, се състои не в греха, алчността, монополите, пиенето, властта, демагогията или което и да е от плашилата, които реформаторите обвиняват, а чисто и просто в Бедността.“

Стивън Хокинг смята, че невежеството е най- голямата заплаха за човечеството. Работата е там обаче, че бедността е главната пречка за интелектуалното израстване на човека. Това сочат няколко актуални научни изследвания…
Прочети още

Share

БЪЛГАРСКАТА ТРАГЕДИЯ

ЗАЩО ЗАТЛЪСТЯХМЕ ПОГОЛОВНО?…

Вече 26 години нашите гламави журналисти ни убеждават, че сме бедни, ама много, много бедни. Да бе, да- ние сме толкова бедни, че сме на първо място по броя на затлъстелите в света. Ето какво казва по въпроса проф. Мермерски в едно свое интервю:

„… Преди дни излезе класация на дебелите нации. Според нея българите държим първенството по този показател в света, защо?

– Защото България се е превърнала в една шкембеджийница, в която всички готвят. Ами вижте телевизиите – готвят разни женици, артисти, певци, готвят манекенки. Мога да дам един милион примери – миналата неделя по БНР една журналистка каза следното (обърнете внимание!): взимате 700 г брашно, 350 г захар, 250 г мед и мая и правите този сладкиш. Можете ли да си представите каква взривоопасна по отношение на въглехидратите смес се получава. И всяка неделя тази жена ни облъчва от ефира с подобни безумия. Убийствено предаване!
Прочети още

Share

ВЕГЕТАРИАНСТВО ЛИ?…

НАБЕДЕНИЯТ ГРЕШНИК

Десетилетия наред диетолозите заклеймяваха консумацията на свинско месо. Да де, но преди няколко години те заклеймяваха и кафето, а се оказа, че то е много, много полезно. Актуални изследвания доказват, че полезно е и… свинското месо!

Изcлeдoвaтeлитe пpoвeли cepия oт eĸcпepимeнти c ĸpъгли чepвeи – тe чecтo ce изпoлзвaт зa експерименти. Koгaтo им инжeĸтиpaли ниaцин, който се съдържа в свинското месо, тoвa yвeличaвaлo живoтa им cpeднo c 10%.

Ниацин или витaмин В3 мoжe дa ce нaмepи в пипepa, cyшeнитe дoмaти, фъcтъцитe. Ho това интересува малцина. Важно в случая е това, чe мoжeтe дa нaмepитe ниaцин в бeĸoнa! И тoвa нaиcтинa пpoмeня oтнoшeниeтo ни ĸъм тoзи пpoдyĸт, ĸoйтo мнoгo нecпpaвeдливo e oxyлвaн пpeз пocлeднитe гoдини oт диeтoлoзитe.
Прочети още

Share