Архиви за категория Езотерика

СВРЪХЕСТЕСТВЕНИ ШАРЛАТАНИ

СЕСТРИТЕ ФОКС

Кейт, Маргарет и Леа Фокс минавали за водещи фигури на спиритизма през 19-ти век, като основната им квалификация за тази работа се състояла в наглата им мошеническа нагласа.

Двете по-млади сестри, Кейт и Маргарет, били само на 10 и 12 години, когато през 1848 година убедили глуповатите си родители, че могат да разговарят с домашен призрак, чрез система от почуквания и потропвания. Момичетата щракали под масата с пръстите на краката си и твърдели, че това са отговори на призованите от тях духове. Тази примитивна измама предизвиквала изумлението на всички глупаци, населявали съседните улици.
Прочети още

Share

ЕДИН ИЗТОЧЕН МЪДРЕЦ

ЛЕЧИТЕЛ И ДУХОВЕН НАСТАВНИК

Дийпак Чопра е лекар- ендокринолог, основател на център за борба с неизлечими болести, включително и рак. Изучава Аюрведа в Индия и интегрира древните познания със съвременните постижения на официалната алопатична медицина.
Той минава за един от големите духовни водачи на нашето време. Автор е на десетки книги, преведени на много езици. За труда си “Квантово лечение” е номиниран за Нобелова награда за алтернативна медицина.

Запознайте се с неговите 10 ключа за постигане на щастие:

1.ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща. Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща. Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт – внимавай. Ако ти отговори с радост и задоволство – решението е правилно.
Прочети още

Share

СТРАХОВИТИ ИСТОРИИ

СВРЪХЕСТЕСТВЕНИ ЗАГАДКИ

Тези истории са истински и са достойни да залегнат в основата на един добър филм на ужасите. Някои от тях вече са привлекли вниманието на Холивуд и по тях се подготвят или вече се снимат филми. Но засега нито един не е стигнал до големия екран…

Спиритичната машина на Едисон

Томас Едисон, не ще и дума, е един от най-великите изобретатели на всички времена. И макар че филми за живота и творенията му са се появявали многократно в киното, историята на едно от най-необичайните му изобретения все още не е видяла бял свят.
През 1920 г. Едисон замисля да създаде машина, която позволява да се общува със същества от други измерения. По замисъла на изобретателя тя трябва да облекчи пришълците от „онзи свят” в общуването им с техни близки, останали в „този свят”.
Така и не станало ясно дали Едисон действително създава тази машина и какво се е случило с това изобретение…
Прочети още

Share

ЯРОСТ ПО ЗОДИАКА

КАКВО ВБЕСЯВА ОТДЕЛНИТЕ ЗОДИИ

Огнените зодии като Овен и Лъв са известни с бурния си, темпераментен нрав. Не само те обаче са склонни към гневни изблици. Всички зодиакални знаци си имат дразнители, които ги докарват до бяс.
Ето и накратко някои от нещата, които ядосват различните зодии най-много:

1. Овен

Препятствията и фалшивите хора

Хората от този знак са горди и самоуверени и ценят общуването с искрени и откровени личности. Те притежават специален радар за неискрените хора. Лицемерието наистина може да докара до лудост един истински Овен. Той приема това за обида към неговия интелект. Хората от тази зодия мразят да ги вземат за глупаци. Освен това един Овен няма търпение да преодолява препятствия, които го спират да осъществява плановете си. Всички неща, които го бавят и възпрепятстват го вбесяват.
Прочети още

Share

ЗЛОВЕЩО

НЕВИДИМИ СПЪТНИЦИ

Много хора се питат дали домът им не е обитаван от духове и дори имат смътното усещане, че около тях витаят привидения. Дали е така?…

Ето как ще разберете, дали в дома ви се е заселил дух:

1. Имате усещането, че някой ви докосва

Много хора могат да се закълнат, че са усетили някой да ги докосва по рамото в празна стая. Според учените, занимаващи се с паранормални явления, това е сигурен признак , че около вас има дух на починал човек.

2. Усещате парфюма на любим човек, който е починал

Ако внезапно усетите аромат, който ви напомня за починал ваш близък, то вероятно неговият призрак е близо до вас. Ароматът може да означава, че духът ви пази и закриля.
Прочети още

Share

НАЙ- ПОДХОДЯЩИЯТ ПАРТНЬОР ЗА ВАС

АСТРОЛОГИЯТА КАТО ПОМОЩНИК

Животът без приятели е празен, скучен и много по-труден. Приятелите не са просто хора, с които можете да си кажете две приказки. Това са хора, с които имате общи интереси, на които можете да се доверите и да разчитате. Ако трябва да бъдем честни, трудно се намират истински приятели. Понякога дори да са край вас, не можете да ги познаете.
Астрологията отново ви идва на помощ. Изхождайки от своя зодиакален знак, може да разберете кой е най-подходящият за вас тип приятел и да го познаете, когато животът ви срещне (ако вече не го е направил):

Овен

Овните имат нужда от динамичен и активен човек до себе си, който да е подготвен за всякакви ситуации. Те обичат приключенията. Търсете енергичен и страстен човек, който да е готов да купонясва и да пътешества по всяко време.
Прочети още

Share

АСТРОЛОГИЯ И ПСИХОЛОГИЯ

С АСТРОЛОГИЯ СРЕЩУ СТРЕСА

Психолозите предлагат много варианти за помощ на хората, които са подложени на ежедневен стрес. Въпреки това, не всички методи и техники са приложими в обикновения живот.

Именно затова е добре да разберете кои от тях са най-подходящи за вашия зодиакален знак. Астрологията може да ви помогне да идентифицирате различните аспекти на личността си и да се опитате да „излекувате“ отрицателните си черти.

Ето и как да облекчите стреса и тревожността наполовина, базирано на вашата зодия:

Овен

Тези хора са склонни да преувеличават събитията в живота си. Това е особено вярно за тези, чийто живот е по-активен и забързан. По принцип те се справят с работата под напрежение, но понякога стават твърде раздразнителни, мрачни или дори агресивни именно заради стреса. Това е индикация, че човекът Овен трябва да си даде психическа и физическа почивка, за да не „прегори“. Хората от тази зодия могат да намалят стреса в живота си с физически дейности като ходене, бягане, градинарство, колоездене. Те трябва да се хранят и с по-успокояващи храни като сирене, пиле, тофу, ядки, тиквени семки и сусам и да пият и повече вода.
Прочети още

Share

ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА

ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА МИНА КАРАГЗОЗОВА

Мина Карагьозова е автор на поетичните книги ”Постоянно местожителство – ада”, “Струна над бездната”, “Танц”. Последната й книга „Ранени от Словото” с публицистика, есеистика и литературна критика се радва на голям интерес. Носителка е на престижни награди: Национален поетичен конкурс в Благоевград, Национален поетичен конкурс – Сливен, 2010 г., „Сребърно перо на Русия” за проза, 2011 г., Международен литературен конкурс „Златно перо на Русия” и мн. др. Ето какво е преживяла тя:
Прочети още

Share

ЕРОТИКА И АСТРОЛОГИЯ

КАКВО ИСКАТ МЪЖЕТЕ

Интимните връзки много често са затруднени от факта, че повечето мъже крият емоциите си, за да не се изложат пред жената, в която са влюбени. Но ако вие, жени, узнаете зодиакалния знак на мъжа, от когото се интересувате, ще можете да вникнете по-дълбоко в неговата личност и да декодирате поведението му по-лесно.
Ето какви индивидуални сигнали ви изпраща той, като изхождаме от отделната зодия:

Овен

Мъжете от тази зодия действат без заобикалки – те не могат да запазят в тайна любовта си. Ако този мъж ви харесва наистина, той ще направи първата стъпка във вашата евентуална бъдеща връзка. Истинският Овен ще направи всичко възможно, за да ви покаже всичките си качества и умения, за да елиминира съперниците за сърцето ви. Така че няма да се чудите дълго дали вашият Овен ви харесва.
Прочети още

Share

РОЛЯТА НА ЛУНАТА В ОТДЕЛНИТЕ ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ

ПЕРИСКОПЪТ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО

Заедно със слънчевата зодия и асцендента, положението на Луната е един от най-важните фактори във вашия личен хороскоп. Тя е свързана с вашите чувства, а освен това и с подсъзнанието.
Тя определя отношението ви към дома и семейството, към миналото и детството. Луната разкрива емоционалните ви нужди.
Това е знакът, в който се намира Луната в момента на вашето раждане.

Ако не знаете в кой зодиакален знак е разположен вашият лунен знак, можете да го проверите в специалната таблица, която ще намерите в моята е- книга „Луната като ключ към смисъла на живота“. Тази книга можете да си свалите НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО от моя сайт www.SuperAstro.net.

Ето какво разкрива за личността ви вашият лунен знак:

Луна в Овен

Вие сте емоционален и директен човек. Често реагирате импулсивно. Предпочитате да показвате любовта си чрез действия, а не чрез думи. Предизвикателствата не ви плашат, а ви държат жив. В непредвидими ситуации, родените с Луна в Овен ще проявяват всичките типични за този знак черти като безстрашие, упоритост, бързина на решенията. Луната в Овен ви кара да търсите непрескъснато емоционална подкрепа.
Прочети още

Share