ТОЧКА НА ДЪЛГОЛЕТИЕТО

ТАЙНИТЕ НА ИЗТОЧНАТА МЕДИЦИНА

Древната японска легенда гласи: един син научил от баща си за точките на дълголетие. Той ежедневно масажирал тези точки и преживял смъртта на няколко императора. Смята се, че това е един от най-старите методи за лечение на Изтока.
Къде се намират тези точки в нашето тяло? Точката на дълголетието се намира под чашката на коляното. За да я намерите, покрийте коляното с дланта си. Точката се намира между края на малкия и пръст към него в вдлъбнатина между костите.
Прочети още

Share

БЪЛГАРОУБИЙЦИ

ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ МРАТ ОТ СЪРЦЕ

Сърдечно-съдовите заболявания са най-големият причинител на смърт в света – със сериозна преднина те превъзхождат онкологичните заболявания, травматизма и войните. Всяка година сърдечните заболявания причиняват близо 1/3 от всички смъртни случаи на земята.

В Европа тези болести причиняват 47% от смъртността (52% при жените и 42% при мъжете). Основни проявления са коронарната болест на сърцето и инсултът. У нас процентът е още по-висок – над 60% от всички смъртни случаи се дължат на сърдечно-съдови заболявания. Каква е причината за това?…
Прочети още

Share

ГОЛЯМАТА ЗАБЛУДА

УБИЙСТВЕНИ ЗАНИМАНИЯ

Мнозина гледат Олимпиадата и не съзнават, че участват в едно нелепо, налудничаво шоу. Участват всъщност в гигантската измама, наречена спорт…

Бягането за здраве буквално съсипва организма, алармират специалисти. Джогингът в парка може да нанесе такива травми на организма, каквито се получават при тежка катастрофа. Ставите се износват, костите изтъняват, организмът се изтощава, а сърцето страда най-много и даже се смалява.
Противно на общоприетото схващане, че бягането по няколко километра всеки ден удължава живота, оказва се, че лекоатлетите определено не са сред най-дълголетните спортисти, даже обратното. Практикуващите изтощителния спорт рядко доживяват 70-ата си година в добро здраве.
Прочети още

Share

ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ВАШИЯТ ДВОЙНИК

ФЕНОМЕНЪТ, НАРЕЧЕН DOPPELGAENGER

Феноменът на двойниците или допелгенгерите, както ги наричат парапсихолозите, е известен отдавна. При различните народи явлението има различни наименования. В Коми например наричат двойника Орт. Това е “душа- сянка”, невидим двойник на човека, който се намира до него от рождението до смъртта.

Ортът се показва само в изключителни случаи, обикновено в навечерието на нечия смърт. Ако човек трябва да загине от огнестрелна рана, появата на орта съпътства звука на изстрела. По обстоятелствата на появата може да се съди за естеството на предстоящата смърт. Обикновено видимия за хорските очи орт се занимава със същото, което прави и двойникът му : цепи дърва, преде или люлее люлка. Ако при орта липсва главата, смъртта се счита за неизбежна. Когато призракът напълно съответства на човешкия облик, неговия двойник има шанс да избегне гибелта, ако успее да се ориентира правилно.
Прочети още

Share

ЩАСТИЕ, ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ

НУМЕРОЛОГИЯТА KATO ПОМОЩНИК И ПРИЯТЕЛ

Нумерологията може да ни „разкаже“ всичко за миналото ни само с нашата рождена дата и часа на раждане. Със същите цифри тази дисциплина ни очертава и нашето бъдеще. Тя изследва нашия характер и то в най- големи детайли! Числата носят закодирана информация, която оказва пряко въздействие върху целия ни живот.
Прочети още

Share

ЕДНА ДРЕВНА МИСТЕРИЯ

ХИРОМАНТИЯ ИЛИ ХИРОСОФИЯ

Корените на това древно изкуство могат да бъдат проследени назад в хилядолетията… Мнозина го свързват с циганите, а напоследък и с парапсихологията. Хиромантията или гадаенето по линиите на дланта се нарича вече хирософия, защото сериозни научни изследвания доказват, че това умение е всъщност една малка научна дисциплина, която разкрива много дълбоки истини за живота на отделната личност.

Тук му е мястото да отбележа, че за разлика от зодиакалния знак, линиите на дланта не са фиксирани с раждането. С развитието на живота, те се оформят и променят според личностните особености и житейския опит. Това означава, че вашият живот определя как ще изглежда дланта ви, а не, че линиите на дланта предопределят съдбата ви. Така например, една емоционална травма може да доведе до прекъсване на линията на главата.
Прочети още

Share

ПЛАНЕТАТА НА ЩАСТИЕТО

ЮПИТЕР РАЗКРИВА ТАЙНИТЕ СИ

От незапомнени времена астролозите наричат Юпитер „планета на щастието“. В астрологията тази тежка и бавна планета винаги е била сигнификатор на успеха, възхода и експанзията. Малко или повече тя винаги е била обвита в тайнственост, но отскоро булото на загадката започва лека- полека да се повдига…

Неотдавна сондата на НАСА “Джуно” успешно влезе в орбита около Юпитер. Решаващата маневра трябваше да продължи около час и половина. Целта беше сондата да намали скоростта си и да достигне планираната орбита около гигантската планета.
Прочети още

Share

БЕДНОСТТА КАТО СТРАДАНИЕ И МРАК

ИНТЕЛЕКТ И МИЗЕРИЯ

Преди много години Бърнард Шоу е написал нещо, което е в сила и до днес: „Злото, което трябва да атакуваме в нашия свят, се състои не в греха, алчността, монополите, пиенето, властта, демагогията или което и да е от плашилата, които реформаторите обвиняват, а чисто и просто в Бедността.“

Стивън Хокинг смята, че невежеството е най- голямата заплаха за човечеството. Работата е там обаче, че бедността е главната пречка за интелектуалното израстване на човека. Това сочат няколко актуални научни изследвания…
Прочети още

Share

ТЪМНАТА СТРАНА НА ЗОДИАКА

ОБРАТНАТА СТРАНА НА МЕДАЛА

Всяка зодия си има своите качества, позитивни личностни черти, но и негативни характеристики. Ако знаете какви са най-големите ви слабости, имате шанс да работите върху себе си и до някаква степен да изкорените тези свои кусури, които иначе ще ви пречат цял живот по един или друг начин.
Всеки от 12-те зодиакални знака има две основни слабости. Прочетете кои са вашите:

Овен: Нетактичен и егоцентричен

Овенът е бебето на зодиака, което вечно се опасява някой да не постъпи несправедливо с него. Хората от тази зодия винаги изразяват открито своето мнение, но често след това съжаляват за липсата си на всякаква дипломация. Хората от този знак се научават на скромност и смирение само след много мрачни неуспехи и житейски уроци. Освен това Овенът слага винаги своите нужди на първо място, което често е изпитание за близките му.
Прочети още

Share

СЪДБА ИЛИ ЖИТЕЙСКА СТРАТЕГИЯ

ПСИХОЛОГИЯ НА УСПЕХА

Хиляди нашенски неудачници търсят повече от четвърт век вината за своите беди извън себе си. Най- често те обвиняват държавата, в която живеем, за всички свои нещастия. Други пък смятат, че богатството се дължи само на късмет. Дългогодишният човешки опит обаче говори, че нещата не стоят точно така…

По какво се различават всъщност преуспелите от неудачниците?… Богатите от бедните?… Отговор ни дава финансовият експерт Том Корли, който в продължение на 5 години е следил навиците и поведението на 350 богати и бедни хора.
На сайта си той очертава няколко от разликите в навиците на богатите и бедните.

Ето ги и тях:
Прочети още

Share